Thursday, 14 April 2011

Discriminatie en identiteit. Identiteitsgebonden werkgevers in het Belgisch en Europees arbeidsrecht


Op woensdagnamiddag 4 mei 2011 van 14.00 u tot 16.30 u organiseren het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) en het Vlaams Verbond van Katholieke Hogescholen (VVKHO) een studienamiddag over de recent verschenen publicatie Discriminatie en identiteit. Identiteitsgebonden werkgevers in het Belgisch en Europees arbeidsrecht, van de hand van Yves Stox. Yves Stox is consultant bij Ernst&Young. Hij is licentiaat in de Rechten (K.U.Leuven), licentiaat in het Kerkelijk recht (K.U.Leuven) en master na master in het Sociaal recht (Vrije Universiteit Brussel).

Yves Stox werd bereid gevonden om zijn publicatie toe te lichten voor een breder publiek. Zijn studie geeft op basis van recente ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak inzake discriminatie in Belgiƫ en in de buurlanden op een pragmatische manier aan hoe een werkgever zijn ideologische identiteit kan laten doorwerken in de arbeidsrelatie.

Na een korte introductie door Mieke Van Hecke (directeur-generaal VSKO) zal Yves Stox gedurende iets meer dan een uur zijn belangrijkste bevindingen uit de doeken doen. Vervolgens zal een korte koffie- en theepauze worden ingelast. Daarna volgt een repliek door Maurice van Stiphout en hebben de deelnemers de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De kosten voor deze studiedag worden gedragen door de organisatoren. Wel wordt gevraagd om uw aanwezigheid door te geven aan Marina Begyn (marina.begyn@vsko.be).
De studiedag vindt plaats in Brussel (Guimardstraat 1 - Orangerie). De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is op loopafstand van Brussel Centraal gelegen.

No comments:

Post a Comment