Thursday, 8 October 2015

Studenten enthousiast: Opleiding Master in Gender is succes


De "Master in Gender en Diversiteit / Master of Arts in Gender and Diversity" heeft voor het academiejaar 2015 en 2016 al meer dan honderd inschrijvingen van nieuwe studenten.  De masteropleiding is vorig academiejaar pas begonnen, maar slaat duidelijk aan. Vorig jaar was het volgens de docenten al een groot succes. Sommige afgestudeerde studenten kregen al meteen een job via hun stageplaats en twee studenten kregen direct na hun master een onderzoeksbeurs. Studenten waren zeer tevreden over de opleiding bleek uit de evaluatie.

 

De opleiding wil studenten in staat stellen om vanuit een stevig theoretisch fundament in het interdisciplinaire vakgebied van de genderstudies veranderingsprocessen te realiseren en te ondersteunen in het maatschappelijk veld. Ze worden opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde, geëngageerde en verantwoordelijke wijze te kunnen omgaan met complexe problemen van sociale ongelijkheid en discriminatie. De masteropleiding benadrukt theorievorming en onderzoek maar legt ook de link met de praktijk en het werkveld. Het programma bestaat uit verplichte vakken die op een dag gedurende het eerste semester in een centrale locatie in Brussel worden georganiseerd. De verdiepingsvakken worden aan de verschillende universiteiten aangeboden, maar kunnen op afstand via teleclassing aan de eigen instelling worden gevolgd. Daarnaast is er een stage, één of meerdere keuzevakken en een masterproef.

 

De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vlaamse universiteiten. Contactpersonen zijn: Prof. dr. Chia Longman (UGent), Prof. dr. Gily Coene (VUB), Prof. dr. Veerle Draulans (KUL), Prof. dr. Petra Meier (UA) en Prof. dr. Patrizia Zanoni (UHasselt).


Meer informatie op www.mastergenderendiversiteit.be

 


No comments:

Post a Comment