Thursday, 15 September 2011

AXA Wo_Men@Work Award

AXA en JUMP lanceren de AXA Wo_Men@Work Award editie 2011

Deze trofee gaat naar een kampioen in het bevorderen van een evenwichtige man/vrouw vertegenwoordiging op alle niveaus binnen zijn of haar onderneming of organisatie gevestigd in België. AXA en JUMP gaan op zoek naar geschikte kandidaten tot 20 september.

 

·         Concept

Met de AXA Wo_Men@Work Award wordt elk jaar een bedrijfsleider (CEO, COO, CFO of lid van het directiecomité) van een in België gevestigd bedrijf of organisatie beloond. Hij of zij voert een concreet beleid inzake gelijke behandeling tussen man en vrouw — gender diversity — en zet zich persoonlijk in voor een evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in directie- en managementfuncties.

·         Doelstellingen

Het doel bestaat erin de voortrekkers van professionele gelijkheid te belonen : bedrijfsleiders van kleine, middelgrote of grote ondernemingen die zich persoonlijk engageren voor een evenwichtige man-vrouw verdeling van het management.

De personen die beloond worden voor hun engagement en inzet worden zo de ambassadeurs inzake gelijkheid, winnen aan visibiliteit en inspireren overige bedrijfsleiders met hun Best Practices. We wensen een nationaal debat en een echte dynamiek op gang brengen van best practices binnen de bedrijven om die manier het doorstromen van vrouwen naar hogere functies op het werk te stimuleren.

·         Context

Er bestaan vandaag al een aantal Awards voor een persoonlijkheid, een project of een onderneming. De AXA Wo_Men@Work Award is de enige waarbij toplui, die zich inzetten en acties ondernemen ter bevordering van meer man-vrouw evenwicht op management niveaus, worden gehuldigd.

In België zijn slechts 7% van de leden van de raad van bestuur van beursgenoteerde vennootschappen vrouwen, en slechts 6% van de leden van het directiecomité. Wij staan daarmee helemaal onderaan op de Europese lijst. In tegenstelling tot de Angelsaksische en Noord-Europese landen hebben wij geen enkel actieplan voor een evenwichtiger vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in besluitvormingsfuncties. Het debat hierover is recent en de initiatieven zijn schuchter of beperkt.

·         Jury

Voorzitster (zonder stemrecht)

- Els Blaton, CIO AXA Belgium

Els Blaton, CIO AXA BELGIUM (°1963), deed professionele ervaring op in diverse bedrijven alvorens ze in 2001 de overstap maakte naar AXA. In de AXA Groep kreeg ze volop de gelegenheid om haar kennis en ervaring op het gebied van IT, organisatie en het bankwezen uit te spelen. Sinds juli 2007 is Els Blaton CIO van AXA BELGIUM en lid van het uitvoerend comité.

Sinds 2009 is Els Blaton ook Diversity Sponsor bij de AXA Groep in België. In deze functie voert zij een actief beleid voor de evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de bedrijven, zowel binnen als buiten AXA. Els Blaton is gehuwd en moeder van 2 kinderen.

 

Juryleden

- Carla Rijmemans et Françoise Goffinet (Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen)

- Michèle Mees (Managing Partner Femco)

- Monique Chalude (Founder & Director MC2-Monique Chalude Consultants, Voorzitster van Amazone)

- Jean Paul Erhard (Founder and managing Director MRH – RH Tribune)

- Nathalie Hasaerts (Kabinet van de Minister Cerexhe (Tewerkstelling in Brussel)

- Bernadette Lambrechts (Kabinet van de Minister Antoine (Tewerkstelling in Wallonië)

- Véronique Debaets (Kabinet van de Minister Milquet (Tewerkstelling in België)

- Wim Verdoodt (Hoofdredacteur Jobat)

- Luc Blyaert (Editor in Chief at Data News)

- Sabine Denis (General Manager at Business & Society Belgium)

- Pierre Thonon (Bestuurder-Directeur Generaal Beci (Brussels Enterprise Commerce & Industry)

- Isabelle Callens (Director of the Economic Affairs Department VBO-FEB)

- Katleen De Stobbeleir (Professor Vlerick Leuven Gent Management School)

- Hnia Ben Salah (GUBERNA)

- Hakima El Meziane (Adviseur VOKA)

- Bart Julliams (Kabinet van Minister Philippe Muyters (Tewerkstelling in Vlaanderen)

- Albert Ragon (Algemeen Directeur van Danone België )

- Ben Lambrecht (Vice President, General Manager of Coca-Cola Enterprises in Belgium, The Netherlands & Luxembourg)

- Saskia Van Uffelen (CEO Bull Belux)

 

Meer info: http://www.womenatworkaward.be/?lang=nl

 

No comments:

Post a Comment