Tuesday, 21 February 2012

Loïc Wacquant - Urban Marginality, State Restructuring and Social Justice


Metaforum kondigt aan:
Politeia-conferentie 2012 met Loïc Wacquant

Urban Marginality, State Restructuring and Social Justice

Woensdag 28 maart 2012, 19 uur
Promotiezaal, Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven www.politeia-conferentie.be

Loïc Wacquant is professor sociologie aan de University of California, Berkeley, en onderzoeker aan het Centre européen de sociologie et de science politique, Parijs. Zijn onderzoek omvat de achterstelling van stadsgedeelten, etnoraciale overheersing, bestraffing, belichaming, en de relatie tussen sociale theorie en politiek van de redelijkheid. Zijn boeken zijn vertaald in twintig talen. Hij schreef ondermeer het drieluik Urban Outcasts: A Comparative Sociology of Advanced Marginality (2008), Punishing the Poor: The Neoliberal Government of Social Insecurity (2009) en Deadly Symbiosis: Race and the Rise of the Penal State (2012), en het nieuwe The Two Faces of the Ghetto (2012). Twee van deze boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar als Straf de armen (EPO, 2006) en Parias van de stad (EPO, 2012).

Avondprogramma
19.00 u. - Verwelkoming door prof. Mark Waer, rector

19.05 u. - Inleiding door prof. Bart Pattyn

19.20 u. - Lezing door prof. Loïc Wacquant: ‘Urban Marginality, State Restructuring and Social Justice’

20.40 u. - Afsluiting door prof. Bart Pattyn

21.00 u. - Receptie aangeboden door de stad Leuven

Deze avondlezing vormt de afsluiting van een tweedaags programma over ‘Prioriteit voor de zwakken in tijden van crisis’.
 Op dinsdag 27 maart viert het Centrum voor Economie en Ethiek haar vijfentwintigjarig bestaan, met lezingen over het verschilprincipe van Rawls, solidariteit in gezondheidszorg en bedrijfsleven, en een debat met vertegenwoordigers uit de politieke wereld, het werkveld en de bedrijfswereld. Deze lezingen vinden plaats in de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Meer info op www.kuleuven.be/cee.
Op woensdag 28 maart vinden in het Hollands College twee expert debatten met Loïc Wacquant plaats. Om 10u wordt nagedacht over ‘Rechtvaardigheidstheorieën en concrete armoede: Economen, filosofen en sociologen over armoedebeleid’, ingeleid door Frank Vandenbroucke, en om 14u wordt het debat over ‘Vergaande marginalisering en het stigmatiseren van probleemwijken in steden zoals Brussel’ ingeleid door Philippe Van Parijs.

No comments:

Post a Comment