Wednesday, 18 May 2011

Uitgeverij Beefcake Publishing presenteert de roman Twee meisjes van de Brusselse schrijfster Mina Oualdlhadj

Het boek is een vertaling van het succesvolle Ti t’appelles Aïcha, pas Jouzifine! dat in 2008 verscheen en meteen furore maakte in Wallonië door zijn scherpe en hilarische dissectie van het multiculturele België. Na een aanbeveling in onderwijsmiddens volgde een omzendbrief van Waals minister-president Rudy Demotte en zijn minister van Onderwijs Marie-Dominique Simonet omtrent de verdeling van het boek in elke middelbare school van de Franstalige Gemeenschap. 
 
De ene is geboren in Marokko, de andere niet. De ene heeft een gezin gesticht, de andere niet. En toch zouden Aïcha en Mimi zussen kunnen zijn. Deze twee vrouwen van Marokkaanse afkomst zijn al sinds de schoolbanken vriendinnen. Ze zijn opgegroeid in Brussel, waar ze heen en weer werden geslingerd tussen twee culturen. Ze hebben allebei de overgang meegemaakt van de wadi naar het vlakkeland, van couscous naar mosselen met friet, van het Offerfeest naar Sinterklaas en de Kerstman, en van vaderlijke ontoegeeflijkheid naar emancipatie. Twee meisjes is een ontmoeting tussen de Maghreb en het westen, een verhaal doordrenkt van twijfels en hoop, gevoelens en zelfspot.

Inge Paulussen presenteert en leest voor uit het boek. Auteur Mina Oualdlhadj vertelt in een gesprek met Laurence Verwee alles over het ontstaan, de reacties en over wat er sindsdien allemaal is gebeurd. Uitgever Michel Cordier stelt ten slotte ter gelegenheid van de release van Twee meisjes ook de Franstalige herdruk voor. De boekvoorstelling van Twee meisjes zal doorgaan op donderdag 26 mei, 12u in de Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel. Om 13u sluiten we af met een receptie. U kunt uw aanwezigheid bevestigen via info@beefcakepublishing.be.

No comments:

Post a Comment